Ruud van Rijsingen (1977)

Wie ben ik?

Een simpele vraag, waarop het antwoord in de loop der tijd steeds moeilijker wordt. Jaren geleden zou ik hebben geantwoord: ik ben een econoom. Want ik heb economie gestudeerd. Of ik zou kunnen zeggen: ik ben een HR professional. Want ik heb als recruiter en career officer gewerkt bij een grote financiŽle dienstverlener.

Nu zou ik kunnen antwoorden: ik ben een counselor. Want ik heb in de afgelopen jaren de opleiding aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen afgerond. En ik werk drie dagen per week als therapeut in een Gezondheidscentrum. Toch weten al die typeringen niet onder woorden te brengen wie ik echt ben. Daarom is het beste antwoord dat ik kan geven op deze vraag: 'ik weet het niet, maar ik weet dat ik onderweg ben'.

En terwijl ik onderweg ben geniet ik van de mensen die ik op mijn pad tegenkom. Daarbij kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de reis me iets probeert te leren, over mezelf. Het zou zomaar iets met het ontwikkelen van onvoorwaardelijke liefde te maken kunnen hebben...

†††††††††††††††† De paradox is het voorportaal van de symbiose

†††††††††††††† ††† †††††††††† † ††--Ruud van Rijsingen--