Ruud van Rijsingen (1977)


Visie

Ik geloof dat mensen ten diepste vrij willen zijn en vanuit die vrijheid verbinding wensen te voelen met hun omgeving. Kijk maar eens naar jonge kinderen: zoveel levensplezier, spontaniteit en gevoeligheid! Ooit waren wij als deze kinderen, maar door allerlei ervaringen zijn we het leven in meer of mindere mate gaan wantrouwen en controleren. Daarmee hebben we onze eigen overleving weliswaar veilig gesteld, maar heeft onze levensvlam aan glans ingeboet en is het contact met de omgeving verstoord geraakt.

Het kan een heel proces zijn om ons innerlijk kind terug te vinden. Soms hebben mensen goede redenen om dit proces niet aan te gaan. Toch maak ik wekelijks kleine en grote wonderen mee bij mensen die mij sterken in de overtuiging dat de psyche van de mens zichzelf kan (en wil) genezen van zelfs de ergste trauma's. Wat daar voor nodig is, is het scheppen van de juiste voorwaarden, en vertrouwen te stellen in het proces dat plaats wil vinden.

Als oude pijn binnen een veilige setting kan worden toegelaten, vindt er een innerlijk genezingsproces plaats. Fysiek, emotionele, mentale blokkades kunnen aan kracht verliezen, of zelfs oplossen. De client kan zich letterlijk en figuurlijk bevrijden, opnieuw contact maken met zijn diepere gevoelens, zijn wil herontdekken, en een nieuwe relatie het leven aangaan.

Ieder mens draagt iets kostbaars in zich, dat te vinden is zijn weg

--Martin Buber--